Dotpainting Dagworkshop

Dotpainting wordt door de Australische Aboriginals gebruikt om hun verhalen te vertellen. Deze verhalen gaan over mythologische tijden, het heden of de toekomst en beelden vaak dromen uit. In de schilderingen wordt vaak veel symboliek gebruikt.

 

Dotpainting is een heel ontspannende en rustgevende bezigheid. Door stipje voor stipje een patroon op te zetten kom je helemaal tot rust. Je bent op dat moment alleen maar bezig met creëren en niet met denken. Op die manier krijgt je hoofd even pauze.

Nadat ik begonnen ben met dotpainting op stenen, de Mandala stenen, ben ik verder gaan werken op andere ondergronden en kwam er achter dat dit ook heel leuk en ontspannend is om te doen.

Tijdens de workshop ga je op diverse natuurlijke ondergronden werken: 

- Een geprepareerd schijfje hout 

- Een geprepareerde steen 

- Een canvas 20 x 20 cm. 

Elk materiaal heeft weer zijn eigen benadering en techniek. Op het canvas gaan we een Flower of Life motief uitwerken. 

Dotpainting draait om ontspanning en concentratie, dus het gaat niet heel snel. Daarom zijn de ondergronden ook niet te groot zodat je ze ook afkrijgt deze dag. Als er nog ruimte zou zijn mag je altijd een extra steen maken.

 

Aan het einde van de workshop heb je de techniek op diverse ondergronden geleerd en kun je er zelf thuis mee aan de slag. En je gaat met diverse zelfgemaakte kunstwerken naar huis.

Alles gaat stap voor stap, dus ook als je nog geen of weinig ervaring hebt met dotpainting kun je deelnemen aan deze workshop.

 

Wanneer: Op aanvraag

Waar: Kim & Zo Creations - Ulft 

Tijd: 10.00 tot ongeveer 16.00 uur

Kosten: €69,- per persoon.

Dit is inclusief gebruik van materiaal tijdens de workshop en de gemaakte kunstwerken.

Een kopje koffie/thee met wat lekkers en een huisgemaakte lunch.

 

Ook is er de mogelijkheid om gereedschap en blanco stenen te kopen na afloop van de workshop.


Staat er geen passende datum bij dan kun je de workshop altijd op aanvraag boeken. De workshop is ook heel leuk om samen met vriendinnen of als vrijgezellenfeestje te doen. De workshop kan dan in Ulft in mijn huiskamer-atelier plaatsvinden of op locatie. Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen via onderstaand formulier.

Voor aanmelden kun je gebruik maken van onderstaand formulier.

Zodra ik je aanvraag heb ontvangen, krijg je van mij een bevestigingsmail met extra informatie en de betalingsvoorwaarden. 

Zie ook de Algemene Voorwaarden voor extra informatie (link onderaan de pagina).

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.