A la Ernst Haeckel Mandala

Ernst Heackel (1834-1919) was naast zoöloog, filosoof, arts en hoogleraar ook een zeer getalenteerde illustrator. Een van zijn bekendste boeken is “Kunstformen der Natur” waar allemaal prachtige prenten in staan van organisme, dieren en planten. 

Zijn tekeningen zijn kenmerkend door de vloeiende vormen en prachtige volle kleuren.

Hij tekende ook vaak doorsnede van dingen, denk daarbij aan cellen, stengels van bloemen en planten en dergelijke. Dit zijn allemaal prachtige mandala’s.

Tijdens de workshop nemen we zo’n doorsnede tekening als uitgangspunt en gaan hem vervolgens uitwerken met organische vormen. 

Daarna gaan we hem inkleuren. Dit inkleuren gaan we doen met Inktense potloden, eventueel aquarelpotloden en kleurpotlood. We gebruiken verschillende soorten potlood om het mooie volle effect te creëren.  Ik ga hier uitgebreid over vertellen en technieken laten zien.

Omdat ik alle technieken goed wil uitleggen en je voldoende wil laten oefenen starten we deze workshop al om 11.00 uur. Zo is er in de middag ook voldoende tijd om ontspannen de gehele tekening af te maken.

Het tekenen van de mandala wordt stap voor stap uitgelegd en deze workshop is dan ook voor iedereen. Met of zonder tekenervaring.

 

Wanneer: Zaterdag 11 mei 2019

Waar: Kim & Zo Creations - Ulft 

Tijd:  11.00 - 16.00 uur

Kosten: €49,- per persoon.

Dit is inclusief gebruik van materiaal tijdens de workshop.
Gemaakte tekening.

Huisgemaakte lunch.

Koffie/thee met wat lekkers.

Staat er geen passende datum bij dan kun je de workshop altijd op aanvraag boeken. De workshop kan dan in Ulft in mijn huiskamer-atelier plaatsvinden of op locatie. Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen via onderstaand formulier.

Voor aanmelden kun je gebruik maken van onderstaand formulier.

Zodra ik je aanvraag heb ontvangen, krijg je van mij een bevestigingsmail met extra informatie en de betalingsvoorwaarden. 

Zie ook de Algemene Voorwaarden voor extra informatie (link onderaan de pagina).

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.