Joki

Soms ontstaan er gewoon dingen. Aan het begin van deze week was ik begonnen aan de mooie tiles die ik had gekregen van Jo Flaherty (USA) via het Travelling Tangles Project. Zij had een heel mooi begin gemaakt aan een paarse tile en daar ben ik op verder gaan borduren. Terwijl ik daar mee bezig was ontstond er eigenlijk een nieuw pattern. Maar ja, het voelde niet als de mijne, maar hij was zo leuk dat ik hem daarna ook nog in een andere tile had gebruikt.
En toen kreeg ik dus de vraag, welke tangle is dat en heb je ergens de step-out daarvan. Uuuhhh, ik heb die gewoon verzonnen, maar als Jo het goed vind wil ik er wel een step-out van maken. Jo vond het geen probleem dus heb ik hem gister (15-09-2016) uitgewerkt en gevraagd of de groep mee wilde denken voor een leuke naam. Nou er kwam van alles voorbij en ik had zelf ook al wat in gedachte.
Onder andere Joki, dus een combi van allebei onze namen. Toen ook nog bleek dat dat in het Fins "rivier" betekend en veel mensen de associatie hadden met golven, briesjes en natuur was de keuze zo gemaakt.

Dus mag ik aan jullie voorstellen JOKI!

 

Joki is goed te gebruiken als filler, maar ook erg mooi als mono-tangle. 

 

Ondanks dat er al heel veel Zentangle patroontje bestaan heb ik nog niks gezien wat hier op lijkt, maar mocht er toch iemand al een vergelijkbaar patroon gemaakt hebben dan hoor ik dat graag.

 

Ook heb ik een video van Joki gemaakt zodat je kunt zien hoe ik dit patroon teken.