Over Kim

Bloemen, de natuur, tekenen en creativiteit hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.

Als kind vond ik het heerlijk om van madeliefjes, besjes en blaadjes, die ik buiten tijdens het spelen vond, bloemstukjes te maken. En ook kon ik uren op m’n kamer in opperste concentratie tekenen.

Na de middelbare school heb ik dan ook voor een creatief beroep gekozen. Ik heb een opleiding gevolgd tot bloemist en ik heb dit werk bijna 15 jaar met heel veel plezier en passie gedaan.

 

Sinds ik Kim & Zo Creations ben gestart en ik me weer meer op het tekenen heb gefocust, hebben bloemen ook steeds een belangrijke rol gespeelt in mijn werk. De bloemen en andere facetten van de natuur heb ik eerst veelvuldig verwerkt in vrije tekeningen en mandala’s. En vandaar uit ben ik me echt gaan focussen op het realistisch, technische en precieze tekenen van bloemen en planten, het botanisch tekenen*. Hierin heb ik een nieuw talent ontdekt in mezelf en komen alle dingen waar ik zo van hou heel mooi samen.
Ik werk graag met pen, inkt, grafiet en kleurpotlood en ook aquarelverf behoort tot de materialen waarmee ik werk. Al deze materialen hebben een moderne uitstraling die goed past bij mijn stijl die zich typeert door haar zachte toets.

 

Door bewust te kiezen om binnen het botanische thema te werken wil ik me onderscheiden en altijd werken vanuit mijn kracht.

Zoals ik tijdens het tekenen op kan gaan in elk kleinste detail, zo ga ik ook te werk tijdens het maken van mijn opdrachten voor klanten. Aandacht en persoonlijke benadering zijn belangrijk voor mij.

 

Als je vragen hebt over mijn werk of als je opzoek bent naar een handgemaakt persoonlijk ontwerp, neem dan contact met mij op!

 

Groetjes Kim 

* Botanisch tekenen is het gedetailleerde en natuurgetrouw tekenen van dingen uit de natuur zoals planten, bloemen, bomen en insecten  of delen daarvan. Ook wordt de term botanisch tekenen gebruikt bij een wat vrijere manier van het tekenen van dingen uit de natuur. Dit wordt ook wel botanisch illustreren genoemd.

Botanische kunst is een richting die alle natuur gerelateerde kunstvormen omvat. Dus ook het schilderen en elke andere vorm van kunst en nijverheid.