Nieuwsbrief augustus 2020


Beste nieuwsbrieflezer,

 

Deze keer een hele persoonlijke nieuwsbrief.

 

Soms komen er dingen op je pad die je niet had verwacht, die te mooi en goed voelen om te laten schieten. Die meer energie brengen en geven dan dat ze je op welke manier dan ook kosten. Dingen die bij je horen en die zo “jij” zijn dat je er voor de volle 100%, in mijn geval 1000% voor wil gaan.
Maar dat dat ook alleen maar kan als je oude dingen loslaat, deuren sluit en afscheid neemt van de dingen die niet meer van jou lijken te voelen of te zijn.
Onbewust is dit proces al wel een jaar bezig en heb ik me de afgelopen tijd in allerlei bochten gewrongen om toch op een fijne en goede manier vast te kunnen houden aan het oude, daar toch nog een rozijntje van te maken…maar het klopt niet en voelt niet goed. Ik moet dingen laten gaan.

 

Momenteel maak ik voor mezelf de transformatie door van lerares naar kunstenares en dat is een hele rare gewaarwording. Toen ik begon met Kim & Zo Creations heb ik mijn talenten gebruikt om andere te helpen en nieuwe dingen te leren en nu wordt het tijd om dit op mezelf te richten.
Ik ga mezelf de tijd geven om te ontdekken wat ik allemaal kan, wil en durf te leren.

 

Kim & Zo Creations blijft bestaan, maar dan in een hele andere vorm en zal in de toekomst ook niet meer hetzelfde zijn.
De dingen die blijven zijn mijn “Design Atelier” dus je kunt me nog altijd vragen voor illustraties, persoonlijke tekeningen en logo/huisstijl design. Ook blijven enkele losse lesboeken beschikbaar, maar niet meer allemaal. In de toekomst zullen hier ook nog wel nieuwe dingen aan toegevoegd gaan worden, zoals nu de “Atlasvlinder Kleurtechnieken workshop” en de “Galaxy workshop”.
De shop met wenskaarten en prints, de galerij en de tutorial pagina blijven ook.

 

Door de corona situatie is het geven van fysieke cursussen en workshops een hele uitdaging en ik heb dan ook besloten om ook hier voorlopig mee te stoppen. Er staan nog wat dingen gepland en deze rond ik uiteraard zoals afgesproken af. Maar ik maak dus geen nieuwe planning meer voorlopig.
Hoe dit in de toekomst allemaal zal gaan en vorm gaat krijgen weet ik nu nog niet.

 

Wat ook komt te vervallen zijn de zelfstudie cursussen en workshops en een groot gedeelte van de losse lesboeken.
Uiteraard mag iedereen die nu nog een zelfstudie cursus of workshop aan het doen is of nog heeft liggen deze binnen de afgesproken periode afronden. Het nakijken van het huiswerk, de duidingen en de begeleiding blijf ik dus gewoon doen.
Maar omdat ik nu dus stop met de zelfstudie pakketten zal dit uiteindelijk ook uitlopen.

 

Ik snap dat het voor vele een verrassing is, misschien wel een teleurstelling en komt als donderslag bij heldere hemel, maar dit is de stap die ik nu moet zetten, anders kan ik niet groeien en daarbij Kim & Zo Creations ook niet. 
Het maken van dit besluit en kiezen van het moment is dan ook niet gemakkelijk geweest.

Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor alle interesse, inzet en mooie contacten die er in de afgelopen tijd zijn ontstaan. En dit is ook geen afscheid, het is een nieuwe fase.
Via de nieuwsbrief blijf ik jullie uiteraard op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Hieronder vind je nog wat extra informatie over de Atlasvlinder en Galaxy workshop.

 

Lieve groetjes Kim


Atlasvlinder Kleurtechnieken workshop

De Atlasvlinder heeft allemaal mooie texturen en kleuren. Het is daarom een vlinder bij uitstek om verschillende kleurtechnieken op toe te passen. De technieken die daarvoor gebruikt gaan worden zijn onder andere layering, arceren en stippelen.

De Atlasvlinder wordt getekend op bruin papier. Dit is een mooie basis om vanuit te gaan. Het gebruik van wit is heel belangrijk op bruin papier en ik leg dan ook uit hoe je dit kunt toepassen in deze tekening. Ook leer je hoe je met een beperkt kleurenpalet hele mooie volle natuurtinten kunt creëren op bruin papier.

 

Het lespakket bevat een materiaallijst met uitleg over de te gebruiken materialen. Enkele oefeningen om de technieken en het werken op bruin papier te oefenen. En een referentie foto* en een potloodschets die je als basis kunt gebruiken voor je tekening.

Hoe je de potloodschets over kunt brengen naar het bruine papier leg ik uiteraard ook uit.

Alles wordt duidelijk uitgelegd met begeleidende foto's van de te maken stappen.

* (De referentie foto is door mijzelf gemaakt in vlindertuin "De Kas" in Zutphen.)

Atlasvlinder Kleurtechnieken Workshop

€ 8,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Galaxy Workshop

In de workshop leer je stap voor stap de basis voor hoe je een prachtige sterrenhemel kunt maken met aquarelverf. 

De workshop bevat een materiaallijst met uitgebreide uitleg over de te gebruiken materialen.

Verder leer je hoe je mooie kleurverlopen kunt maken en hoe je diepte kunt creëren in je galaxy. En uiteraard komt het aanbrengen van de sterren aan bod. Ik laat daar meerdere variaties van zien zodat je zelf de manier kunt kiezen die bij je past.

 

Naast de basis wordt ook uitgelegd hoe je de "Starry Starry Night" galaxy kunt schilderen. Deze is geïnspireerd op het schilderij de "Sterrennacht" van Vincent van Gogh.

Dus tijdens de workshop leer je op twee manieren galaxy’s maken. Deze kun je vervolgens weer gebruiken om zelf eindeloos mee te variëren. 

Galaxy Workshop

€ 8,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Aanmelden Nieuwsbrief Kim & Zo Creations

Wil je ook graag als eerste op de hoogte worden gehouden van mijn activiteiten en exclusieve kortingsacties.

Meld je dan aan via het formulier.

 

Dit formulier kun je ook gebruiken om je af te melden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.