Even voorstellen

Al zolang ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn.

Na de middelbare school heb ik dan ook voor een creatief beroep gekozen. Ik heb een opleiding gevolgd tot bloemist en ik heb dit werk bijna 15 jaar met heel veel plezier en passie gedaan.

Helaas kreeg ik fysieke klachten en kon ik dit fysiek zware werk niet meer doen.

Om wat tot rust te komen en me te ontspannen ben ik op internet gaan zoeken naar een creatieve bezigheid die ik gemakkelijk kon doen en ik kwam Zentangle® tegen. 

Na een poos ontwikkelde ik mijn eigen stijl en daar kwam duidelijk mijn voorkeur voor organische vormen naar voren. En zo kwam mijn beroep als bloemist mooi samen met het tekenen.

 

Maar ik miste kleur en verdieping en dat heb ik gevonden in het mandala en botanisch tekenen en illustreren.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd en heb hierin een nieuwe passie ontdekt. Het tekenen betekent voor mij echt rust.

Ook vind ik het mooi dat je de mandala kunt lezen en in contact kunt komen met een onbewust deel van jezelf. Door hier op een bepaalde manier naar te leren kijken kun je dit gebruiken als een spiegel voor jezelf.

Bij het botanisch tekenen vind ik vooral ontspanning en rust door me helemaal te focussen op de technieken. Elk stukje van de tekening wordt tot in detail uitgewerkt en ik vind dat heerlijk om te doen.

 

In 2017 heb ik de opleiding tot Mandala-tekendocent afgerond en daarnaast nog een verdiepingscursus over wat de Mandala kan laten zien.

Ook heb ik diverse cursussen Botanisch tekenen gevolgd om mijn kennis te verbreden en mijn technieken te verbeteren. Dit alles heeft me inspiratie gegeven om een extra onderdeel aan Kim & Zo Creations toe te voegen. Botanical Creations. Binnen dit stuk van Kim & Zo Creations ontwikkel ik cursussen en workshops op het gebied van botanisch tekenen en illustreren en ook het gebruik van verschillende materialen. En zo komt mijn liefde voor de bloemen , de natuur en het tekenen heel mooi samen.

 

Binnen Kim & Zo Creations heb ik er heel bewust voor gekozen om in kleine groepjes te werken. Zo heb ik voor iedereen veel persoonlijke aandacht en kan er in alle rust en ontspanning gewerkt worden tijdens de lessen. 

Daarnaast bied ik zelfstudie pakketten aan zodat je ook vanuit thuis en in je eigen tempo een cursus of workshop bij mij kunt volgen.

 

Heel veel plezier hier en als je vragen hebt mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Groetjes Kim 

 

Werkzaamheden naast Kim & Zo Creations:

Illustrator Dutchbook bv