Over Kim & Zo Creations

Over Kim

Al zolang ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn.

 

In 2014 kwam ik thuis te zitten met de diagnose Fibromyalgie. Ik heb al 20 jaar pijnklachten, maar nu kwam er eindelijk duidelijkheid. Maar ik was ook helemaal op, geen energie, veel pijn en mijn hoofd maakte, ondanks de diagnose, overuren.
Om wat tot rust te komen en me te ontspannen ben ik op internet gaan zoeken naar een creatieve bezigheid die ik gemakkelijk kon doen en ik kwam Zentangle® tegen. 

Zentangle® is een meditatieve tekenvorm zonder complexe technieken en bovendien erg rustgevend. Je tekent hoofdzakelijk op wit papier met een zwarte fineliner en brengt schaduw aan met potlood. 

Na een poos ontwikkelde ik mijn eigen stijl en daar kwam duidelijk mijn voorkeur voor organische vormen naar voren. Ik ben van beroep bloemist en hier kwam dat mooi samen met het tekenen.

 

Maar ik miste kleur en verdieping en dat heb ik gevonden in het mandala tekenen.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd en heb hierin een nieuwe passie ontdekt. Mandala's tekenen betekend voor mij echt rust. Ook vind ik het mooi dat je een mandala kunt lezen en in contact kunt komen met een onbewust deel van jezelf. Door hier op een bepaalde manier naar te leren kijken kun je dit gebruiken als een spiegel voor jezelf en er, als je wil, naar handelen. 
Tijdens de cursussen kwam heel erg naar voren dat ik onbewust al veel verder was met wat ik echt wilde en dat gaf me zelfvertrouwen, ik voelde me beter, was minder moe en had minder pijn.

 

Omdat ik dat een ander dat ook zo gun, ben ik de opleiding tot Mandala-tekendocent gaan volgen en daarnaast nog een verdiepingscursus over wat de Mandala kan laten zien.
Ondertussen zijn daar binnen het mandala tekenen en creatief bezig zijn nog veel meer interesses en fascinaties bijgekomen en ik vind het bijzonder leuk om dit allemaal uit te werken tot een cursus of workshop zodat ik het een andere ook kan leren en laten zien. 

Binnen Kim & Zo Creations heb ik er heel bewust voor gekozen om in kleine groepjes te werken. Zo heb ik voor iedereen veel persoonlijke aandacht en kan er in alle rust en ontspanning gewerkt worden tijdens de lessen. 

 

Heel veel plezier hier en als je vragen hebt mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Groetjes Kim 

Opleiding en certificaten:
Opleiding tot lesgeven in Mandala tekenen / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

Wat laat de Mandala zien? / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

 

Cursussen en Workshops gevolgd met betrekking tot Mandala en Meditatief tekenen:

Basiscursus Mandala tekenen / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

Boodschappers en Gidsen in de Mandala / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

Mandala's met Bloemen / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

Chakra tekenen in de Mandala / Mandalateken.nl (Elisannes Expressie)

Basisworkshop Zentekenen / Ellen van den Ende
Zentangle Masterclass "Let the Zen shine" / Two to Tangle
Kleurkunstdag / Lisa Borstlap

Ontdekkingsweek- 2 dagen/ Ellen Dekker

Botanische tekenen

 

Werkzaamheden naast Kim & Zo Creations:

Huiswerkdocent Mandala en Meer (Elisannes Expressie)