Basiscursus Heilige Geometrie

Tijdens deze Basiscursus Heilige Geometrie leer je de grondbeginselen en theorieën over de Heilige Geometrie. 

 

De Heilige Geometrie is al zo oud dat er in de Egyptische spirituele mysteriescholen al in werd onderwezen. Hier leerde men dat de vormen van de Heilige Geometrie door God gebruikt werden om het universum te scheppen. Het werd/wordt gezien als het geheim waar alle universele bouwblokken uit voortkomen.
Het woord heilig in Heilige Geometrie heeft echter niks met religie te maken, het staat voor heel-wording, heling. Door je volledig te concentreren op het zetten van de cirkels, de opbouw en natuurlijke de creatieve uitwerking kun je ontspannen en hebben positieve energie en gedachten ruimte om te stromen. Ook kun je dan bepaalde emoties voelen en kunnen de vormen en uiteindelijk de mandala's helend werken.

 

Tijdens de cursus ga je 8 mandala's uitwerken. We beginnen met de Vesica pisces, vervolgens het Genesispatroon, dan de 5 platonische vormen en we sluiten af met de Flower of Life. Om de 5 platonische vormen te kunnen tekenen gaan we daarvoor als basis de Fruit of Life gebruiken.
Al deze vormen en figuren zijn verbonden aan kleuren, de elementen, symbolen en gevoelswaarde. Per les ga ik daar meer over vertellen. Dit helpt om de kracht van de vormen te versterken en je de helende werking te laten ervaren. Ook ga je een positieve affirmatie/krachtzin naast de tekening leggen waar je je nog extra op kunt richten om het gevoel te versterken. En natuurlijk ga je de mandala uiteindelijk op je eigen creatieve manier uitwerken.

 

Les 1 Vesica Pisces

Les 2 Genesispatroon/Seed of Life

Les 3 Tetraëder

Les 4 Hexaëder/Kubus

Les 5 Octaëder

Les 6 Icosaëder

Les 7 Dodecaëder

Les 8 Levensbloem/Flower of Life


Voor deze cursus is het wel het fijnst als je al mandala tekenervaring hebt.

 

De lessen worden 1 keer in de 14 dagen of op afspraak gegeven.

Kosten € 150,- p.p voor 8 lessen (vanaf 2 personen), dit is:

- Inclusief gebruik materiaal en papier tijdens de les.

- Een uitgebreid lespakket met alle behandelde theorie en mandala opzetten.

- Van elke gemaakte mandala ontvang je van mij een duiding.


Voor het aanvragen van meer informatie kun je gebruik maken van onderstaand formulier.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Mocht er behoefte zijn aan een andere locatie en heb je zelf een groepje van min. 4 personen bij elkaar kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden. Vul bovenstaand formulier in en ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.